Amverna is leverancier van topkwaliteit folie voor de verpakkingsindustrie voor een zeer scherp tarief!

Samen met onze verpakkingsspecialisten zoeken wij naar de meest geschikte folie voor uw product, waarbij we ook kijken naar een zo efficiënt mogelijk productieproces.

De meest gebruikte foliediktes hebben wij op voorraad liggen en zijn derhalve snel leverbaar. Folie met speciale bedrukkingen, uitvoeringen of sleeves zijn op aanvraag leverbaar.

Onze folie voldoet aan de Amerikaanse FDA-normen en aan Europese verordeningen. De folie is daarom goedgekeurd voor direct contact met voedsel.

De volgende folies hebben wij voor u

Polyethyleen krimpfolie

AmvernA heeft twee soorten Polyethyleen krimpfolies te weten LDPE krimpfolie als HDPE krimpfolie.

LDPE staat voor Low Density Polyethylene ofwel Polyethyleen met een lage dichtheid. Deze folie wordt onder hoge druk geproduceerd waardoor er een zachte folie ontstaat. Deze folie is taai, sterk en soepel. De krimpkracht en schuifweerstand van LDPE zijn beter dan die van HDPE

HDPE, High Density Polethylene heeft een hoge dichtheid. In tegenstelling tot LDPE wordt deze folie onder lage druk gemaakt en behoudt deze folie zijn hardheid. HDPE is beter bestand tegen perforatie en transparanter dan LDPE.

Bio-based krimpfolie

Deze duurzame folie bestaat voor 80% uit recyclebare grondstoffen. De bio-based folie wordt gemaakt uit rietsuiker pulp en wordt CO2 neutraal geproduceerd. 

De bio-base krimpfolie heeft dezelfde eigenschappen als LDPE Krimpfolie.

Polyolefine krimpfolie

De laatste folie in ons assortiment is de Polyolefine krimpfolie. Deze heldere folie is perfect geschikt voor de presentatie van uw product, dankzij zijn goede doorzichtigheid, stevige kwaliteit en perfecte krimpeigenschappen. 

Al onze folies zijn leverbaar als vlakfolie of gevouwen folie. Ook kunnen wij de folie geperforeerd leveren. De folie kan eventueel ook bedrukt worden.

Shrink Sleeves

AmvernA is ook specialist op het gebied van shrink sleeves. Voor uw producten hebben we de volgende opties:

Half body shrink sleeve: voor het gedeeltelijk bedekken van uw producten. U bepaalt zelf welk deel van uw product door de sleeve bedekt wordt. Full body shrink sleeve: Voor het volledig bedekken van uw product. Multipack: Voor het samen verpakken van meerdere (identieke) producten Tamper evident shrink sleeves: Voor het sealen van de sluiting/sluitdop van uw product. Of voor het aanduiden van een versproduct.

Opties voor shrink sleeves

Meerkleuren offest druk Mogelijk combinatie met Flexo Op rol of vel Perforatie mogelijk Antislip voor bekers Low migration inkten Vernis (black light, glow in the dark, thermochromisch, etc.) Combi-printing

Materiaal keuze

  • OPS – 45, 50 µm
  • PET (high & low shrinkage) – 40, 45, 50 µm
  • PVC (high & low shrinkage, glossy & mat) – 40, 50 µm
  • PLA – 50 µm